Salomo AdviesDroom realisatie

Onze aanpak

photo_ihave a planphoto_I HAVE SUCCESphoto IHAVE DREAM

Klanten waarderen het opstellen van een plan met begeleiding van Salomo Advies met een 8 


Begin met het eind voor ogen!

De bekende management denker Stefan Covey leert dat alles twee keer wordt geschapen, “eerst in onze gedachten” en dan “in uitvoering”. Door te beginnen met het eind voor ogen zijn we succesvoller. Door vooraf goed na te denken over de belangrijkste doelen van ons leven kunnen we doelgericht werken. Het is zeer verrijkend om hier bewust bij stil te staan en dit gaat veel verder dan harde omzet en winst doelen. Door privé hierbij te betrekken ontstaat er evenwichtig geheel.


Als we onze doelen willen realiseren, dan zullen we ons moeten verdiepen in de theorie en wetenschap die kan leiden tot het succes. Als we weten wat er voor nodig is, kunnen we onze doelen realiseren. Welk concreet gedrag brengt u stap voor stap dichter bij de realiteit waar u wil zijn.


Uw doel verhelderen, funderen en realiseren!

Graag laat Salomo Advies u kennis maken met wetenschappelijk bewezen theorieën en managementmodellen die uw visie verhelderd, fundeert en realiseert. Met een op schrift gesteld plan krijgt u een helder inzicht in het geheel een werkt u gestructureerd naar het einddoel. Om u een indruk te geven van de theorie een aantal modellen die Salomo Advies gebruikt, kunt u onderstaand een korte toelichting bekijken:


    Interne analyse                         SWOT-analyse                    Externe analyse  

      Bedrijfstak analyse                 Prediker voor managers                    DESTEP analyse 

   7ssen model Kinsey           Good to Great                      BCG-matrix 

    Groeimodel Griener                DESTEP analyse             Bedrijfstak analyse 

   Concurrenten analyse                  Omgaan met crisis                  Marketingmix 5P 

  Effectief leiderschap       Dromen-durven-doen


Management is dingen goed doen; leiderschap is de goede dingen doen.

Een manager probeert zo efficiënt en succesvol mogelijk de ladder te beklimmen. Een leider kijkt of de ladder tegen de goede muur staat. Door de snel veranderende tijd waarin wij leven is effectief leiderschap belangrijker dan ooit, steeds meer directeuren erkennen de noodzakelijke behoefte aan visie en richting voor hun organisatie.  Succesvol zijn hangt niet af van de hoeveelheid energie die we investeren, maar van de vraag of de ladder tegen de goede muur staat.

Welke doel u ook wil realiseren? Met een plan ligt uw focus voor de langer termijn vast en is succes verzekerd!

IMG_5916a aangepast